BAŞKAN ÇELİK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Aralık 10 ,2019

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda “Hayatın her anında insan haklarına saygılı bir toplumun varlığı; çocuklarımızı ve gençlerimizi bu yönde yetiştirmemiz hepimizin görev ve sorumluluğundadır.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yayımladığı mesaj ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı. Başkan Çelik, din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün insanların haklarına saygı duyulması gerektiğini belirterek “Yüksek insan ideali olan insan haklarını, uygulamada herkesin yararlanabileceği şekilde gerçekleştirmek ve dolayısıyla bireyler ve toplumlararası karşılıklı hoşgörü ve saygıyı pekiştirmek için tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, bireylere, kısaca bu konuda birçok aktöre önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Dil, din, ırk, yaş, cinsiyet, renk ayrımı olmaksızın tüm insanların sahip olduğu hak ve hürriyetlere gösterilen saygı toplumsal hayatta huzurun sağlanması için olmazsa olmazdır. Hayatın her anında insan haklarına saygılı bir toplumun varlığı; çocuklarımızı ve gençlerimizi bu yönde yetiştirmemiz hepimizin görev ve sorumluluğundadır.” dedi. Başkan Çelik şu ifadeleri kullandı; "Dünya İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edildiği 10 Aralık 1948 tarihinde yayınlandı. Tabi ki insan hakları konusunda atılan güzel adımlardan bir tanesi. Çok uzun çaba ve bedeller karşılığında alınan bu hakların hepsi yüzyıllar önce, Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde mevcuttur. Veda Hutbesi on dört asırdır müminleri ve insanlığı aydınlatmaya, onları çizgide tutmaya devam ediyor. Ne var ki, bir İtalyan tarihçisinin söylediği gibi, bizler mücevher sandığının üzerine oturmuş bir dilenci gibi, kendi değerlerimizden habersiz bir şekilde başka yerlerde yitirdiğimiz, bizi ve insanlığı kurtaracak güzellikleri aramaya devam etmekteyiz. İnsan hak ve özgürlüklerinin, herkes için, tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünyaya ulaşılması temennisiyle tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum"