BAŞKAN ÇELİK 5,5 YILLIK HİZMETLERİNİ A HABER'E ANLATTI

Kasım 11 ,2019



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, A Haber’in canlı yayınına konuk olarak 5,5 yılda Şehzadelerde hayata geçirdikleri hizmet ve projeleri anlattı. Başkan Çelik “Şehzadelerde nihai hedefimiz; 67 mahallemizde yaşayan 170 bin vatandaşımızı mutlu etmek.”dedi.

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  A Haber’in 520 yıllık tarihi Kurşunlu Han’dan gerçekleştirdiği canlı yayının konuğu olarak, 5,5 yılda Şehzadelerde hayata geçirdikleri hizmet ve projeleri anlattı. 

% 171 DESTEKLE MANİSA İLK SIRADA YER ALDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Bugün Fidan Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, ağaç dikme seferberliğinin Manisa ayağını gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine başlayan Başkan Çelik, Manisa’nın projeye % 171 katılım oranıyla destek vererek, 343 bin 452 ağaç ile birinci sırada yer aldığını söyledi. Ağaç dikme kampanyasına Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini belirten Başkan Çelik “Hemşehrilerime verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli bilindiği üzere Manisalı bir hemşehrimiz. Kendisine,  bu kampanyaya hemşehrilerimizin verdiği destek, en güzel hediye olmuştur diye düşünüyoruz.” dedi.

“TARİHİ YAPI HALKA HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

Canlı yayının yapıldığı 520 yıllık tarihi Kurşunlu Han’da gerçekleştirdikleri çalışmadan söz eden Başkan Çelik, Manisa’nın bir tarih, kültür ve medeniyet şehri oluşuna dikkat çekerek, ilin sahip olduğu bu değerleri ile turizmden daha fazla istifade etmesini arzuladıklarını dile getirdi. Başkan Çelik “Biz seçildiğimizde şuan içinde bulunduğumuz Kurşunlu Han FETÖ terör örgütünün yuvasıydı. Buradan onları tahliye etmenin bir tek yolu vardı o da; burayı restorasyon karşılığı kiralamak. Biz burayı restorasyon karşılığı kiraladık, 6 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yaparak ecdat yadigarı bu 5 asırlık eseri aslına uygun şekilde restore ettik. Kurşunlu Han’ı bir kültür ve sanat merkezi olarak halkımızın hizmetine sunmak hedefimizdi. Bu hedef doğrultusunda restorasyon çalışmalarını tamamladıktan sonra burada geleneksel el sanatları ustalarımıza ücretsiz yerler tahsis ettik. Sanatkarlarımızdan şunu istedik; dedik ki sadece göndereceğimiz kursiyerlere eğitim verin. Onlar da seve seve dediler. Daha önce kapıları kapalı ve içerisinde kirli tezgahların kurulduğu binada şimdi kapılar sonuna kadar halka açık ve burada nesillerimize medeniyetimizin değerli sanatkarlarınca el sanatları öğretilen kurslar yer alıyor.  Aynı zamanda içerisinde vatandaşlarımızın gelip ders çalışıp, kitap okuyabildikleri Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kıraathanemiz bulunuyor. Arzumuz şu; Manisa’ya gelen her bir ziyaretçi mutlaka buraya gelmeli, bu tarihi yapıyı görmeli. Büyük medeniyetimizin eseri olan el sanatlarının yapıldığı atölyeleri gezmeli ve hediyelik eşyalarını da buradan alabilmeli.”

ŞEHZADELERPARK TURİZMİ CANLANDIRDI

Manisa’nın turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için 17 dönümlük bir alanda 4 temadan oluşan Şehzadelerpark projesini de hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Çelik “Şehre değer katan önemli vizyon projemizden biri olan 17 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu Şehzadelerparkımızı halkımızın hizmetine sunduk. Diaromik Mesir Müzesi,  Şehzade Figürleri, Masal Park, Minia Şehzadeler gibi bölümlerden oluşan Şehzadelerpark  içerisinde; etrafında oturma yerleri biyolojik gölet, kafeterya, güvenlik binası ile tarihte kurulan 16 Türk Devletinin bayrakları, yürüyüş yolu gibi alanlar bulunuyor. Çalışmalar yapılırken, alandaki ağaçları da koruduk. Buraya açıldığı günden beri 1 milyonun üzerinde ziyaretçi geldi. Burada hem medeniyetimizi hem de kültürümüzü ziyaretçilerimize anlatma tanıtma imkanı buluyoruz. Şehzadelerpark’ı ziyaret eden konuklarımız bununla kalmayarak şehri de gezip kentin hem ekonomisine hem sosyal hayatına katkıda bulunuyorlar.” şeklinde konuştu. 

“ECDAT YADİGARLARINA SAHİP ÇIKTIK”

Manisa’daki pek çok ecdat yadigarı esere sahip çıktıklarını ve bu doğrultuda tarihi yapılar ile çeşmelerin restorasyonlarını da gerçekleştirdikleri anlatan Başkan Çelik, tarihi Manisa Evi’ni de restore ederek, Çocuk ve Kültür Sanat Merkezi olarak vatandaşların hizmetine sunduklarını aktardı. Başkan Çelik “Bin 700 metrekarelik bir alanda Gençlik Merkezimiz bulunuyor ve burada hem gençlerimize hem de diğer vatandaşlarımıza çeşitli eğitimler veriliyor. Biz eğitimi son derece önemsiyoruz. Eğitimin doğumdan ölüme kadar bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda yine sıfırdan üç okul yapılabilecek bir bütçeyi, Şehzadelerde bulunan okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi için okullarımıza harcadık.” şeklinde konuştu. 

TARIMDA NELER YAPILDI?

Manisa’nın bir tarih, kültür kenti olmasının yanı sıra bir tarım şehri olduğunu da anımsatan Başkan Çelik, Şehzadelerde 320 bin dönüm tarım arazisi bulunduğunu ifade ederek şöyle devam etti; “Şehzadelerdeki vatandaşlarımızın bağ ve tarım arazilerine daha rahat ulaşabilmeleri ve ürünlerini pazarlara daha rahat ulaştırabilmeleri için 4 bin km ova yolunda malzemeli ve malzemesiz bakım çalışması yaptık. Kuzey yarım kürede ilk kirazın üretildiği ilçemize Ege Bölgesi’nin en modern Kiraz Pazarı’nı kurduk. Bu sayede kirazımızın bütün dünya piyasasına ulaştırılmasını kolaylaştırmış olduk. Çiftçilerimiz için iki tane erken hava tahmin uyarı sistemi kurduk. Çiftçilerimizin daha bilinçli ve modern tarım yapabilmeleri için eğitim seminerleri kurslar düzenledik. Onları tarım fuarlarına götürerek tarımdaki gelişmeleri yakından takip edebilmelerine olanak sağladık. İlk defa ilçemizde bir Tohum Takas Şenliği düzenledik. Burada yetiştirdiğimiz genetiği ile oynanmamış, milli tohumlarımızı vatandaşlarımıza dağıttık.”

“VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ”

Şehzadelerde nihai hedeflerinin ilçedeki 67 mahallede yaşayan 170 bin vatandaşı mutlu etmek olduğunu kaydeden Başkan Çelik, Veziroğlu Sosyal Tesisleri, Hobi Bahçeleri, Çok Amaçlı Salonlar, Gıda Bankası gibi projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.  Şehzadelerde yaşayan vatandaşlar arasında gönül köprüsü kurulmasına vesile olan Atma Paylaş projesini hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Çelik “Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları eşyaları alıyor, gerektiğinde bakımdan geçirerek daha sonra evi yanmış, evinde eşyası olmayan, ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıyoruz. Bu sayede ilçemizdeki vatandaşlarımız arasında bir gönül köprüsü kurulmuş oluyor.” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45