BAŞKAN ÇELİK '19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜ' KUTLADI

Eylül 18 ,2018

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 19 Eylül Gaziler günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı Mesajında “Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanışını ve gölgesindeki yerimizi onlara borçluyuz” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “Şehitlik ve gazilik teslim olduğumuz değerler manzumesinin en yüce nişanlarındandır. İnsanımızın bu nişana olan arzusu milletimizin kahramanlık destanlarına vesile oldu. Şehit ve gazileri gülerek ölüme çeken kuvvet, ’Ebedi yurda hasret, hür yaşama arzusu, millet, vatan ve bayrak sevgisidir.’ Şehitler ve gaziler bu hissiyat, arzu ve cesaretleriyle milletimizin abide şahsiyetleri, ölümsüz kahramanlarıdır. Anaların; ’ya şehit ol ya gazi’ diyerek cepheye uğurladığı ’kınalı kuzuların’ canları ve kanları pahasına yazdığı destanlar sayesinde bu aziz vatanda hür yaşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanışını ve gölgesindeki yerimizi onlara borçluyuz.  Bu nedenle:  vatanın ve milletinin ebedi varlığını, devletinin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin, gazilerimizin, harp ve vazife malûllerimizin, dul ve yetimlerinin hatıralarını yüceltmek, meselelerini hafifletmek, şehitlik ve gazilik kavramının itibarını ve kutsallığını canlı tutmak ve bu kavramları yeni nesillere anlatmak, öğretmek ve bu ruhu aşılamak hepimizin vazifesidir. Bu bilinç ve sorumlulukla hizmetlerini sürdüren belediyemiz; atalarımızı, şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarının imarı ve insanımızın gönül dünyasının bu hasletlerle ve birlik ve beraberlik duygusuyla inşası, şehit ve gazilerimizin ihyası, yakınlarına sahip çıkılması hususunda azimle çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal’ e “Gazilik ve müşir” unvanının verildiği günün seneyi devriyesini ve “Gaziler Gününü” tüm içtenliğimle kutlar. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranlarımı, aziz milletime selam ve saygılarımı sunarım” dedi.