BAŞKAN ÇELİK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NDE KONUŞTU

Temmuz 16 ,2019



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Biz bugün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kıyamete kadar da bu cennet vatanda bu ülke için bedel ödeyen tüm şehitler rahmet ve minnetle anılacak.  Ne mutlu vatandan, milletten, ezandan, seladan yana olanlara.”

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, FETÖ mensuplarının 15 Temmuz’da kalkıştıkları darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konuştu.  O gece, darbeye geçit vermeyen vatandaşların aynı kararlılıkla bir araya geldiği Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Başkan Çelik şöyle dedi ; “Bundan üç yıl önce akşamın bu saatlerinde başlamıştı hareket. İşin özü şudur; Küresel emperyalist güçler güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Ayaklarının üstünde duran, lider bir Türkiye, bölgede ve dünyada söz sahibi bir Türkiye istemiyorlar. O yüzden de Türkiye’yi zayıflatmak güçsüzleştirmek için bin bir suretle ve entrikalarla hep tarih boyunca karşımıza çıktılar. Esas itibariyle bin yıldan beri bu topraklarda bizler büyük bedeller ödeyerek durduk. Ama meydan muhaberelerinde şehit verdik, can verdik, kan döktük ama içimize yerleştirilen tapınak şovalyelerine karşı mücadele ettik. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen şer güçler çeşitli entrikalarla karşımızdalar. Terör örgütlerini destekleyip maşa olarak kullanıyorlar, ekonomimizi bozmaya çalışıyorlar.   15 Temmuz’da olduğu gibi vitrinini süsledikleri, sempatik hale getirdikleri, uzun yıllardır yetiştirip eğittikleri alçak örgütle kanlı yüzlerini gösterdiler.”

 

Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının arkalarına aldıkları küresel güçler sayesinde başarılı olacaklarını sandıklarını kaydeden Başkan Çelik,  “Allah’a hamdolsun ki onlar kaybettiler” dedi. Başkan Çelik “Bizim elimizde makinalı tüfekler var, üç şarjör boşalttığımızda sokaklarda kimse kalmaz, herkes evine siner çekilir ve biz pis emellerimize ulaşırız diyenler kaybetti. Meydanları doldurarak namusu gibi vatanına sahip çıkanlar kazandı. Bizim elimizde helikopterler var. Yukarıdan sivillerin üstüne ateş eder ve amacımıza ulaşabiliriz diyenler kaybetti. Ancak okunan selalar ile yapılan çağrılarla meydanlara çıkıp, bu selalar benim şehadet selam olsun ama vatan düşmesin diyenler hamdolsun ki kazandılar. Bizim elimizde uçaklar var. Bombaları atarız ve kazanırız diyenler kaybettiler. Yüreklerindeki o büyük imanla, yüreklerindeki vatan sevdasıyla meydanlara çıkanlar kazandılar. Dünyanın süper güçleri bizim arkamızda, biz kazanacağız. Yatakta basıp şafakta asacağız diyenler kaybettiler. Kendisini öldürmeye gelenlerin orada olduğunu bile bile canlı yayınlara bağlanarak bu milletin üzerinde bir güç tanımıyorum. Korkmuyorum. Ben halkımı meydanlara ve havalimanlarına çağırıyorum. Ben de geliyorum diyen adam gibi adam, yiğit lider, başkomutan Recep Tayyip Erdoğan kazandı hamdolsun.” diye konuştu.

 

Necip Türk milletinin kazandığını, buna karşın alçakların, hainlerin, güce tapanların; ezana, bayrağa, selaya, vatana kastedenlerin kaybedip zelil ve yok olduğunu belirten Başkan Çelik şöyle devam etti;  “Biz bugün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kıyamete kadar da bu cennet vatanda bu ülke için bedel ödeyen tüm şehitler rahmet ve minnetle anılacak.  Bu ülke için bedel ödeyen gazilerimiz rahmetle anılacak. Ne mutlu vatandan, milletten, ezandan, seladan yana olanlara. 15 Temmuzun ertesi günü gönül coğrafyamızda gazeteler şu manşetleri atmıştı; Türkler asırlar boyunca boşuna bizi yönetmemiş. Bunların lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan boşuna küresel güçlere posta koymamış. Böylesine cesur böylesine ölümü öldüren bir millete ne mutlu. Ne mutlu sizlere”

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45