BASIN AÇIKLAMASI

Ağustos 29 ,2014

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde devam eden çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkanı Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Rum Mehmet Paşa Bedesteninin sahipsiz kalmaması için Şehzadeler Belediyesi olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze müracaat ederek bu binayı kiraladık. Manisa’mızın ve Şehzadeler’in önemli tarihi yapılarından birisi olan bu mekânın en güzel şekilde halkımıza hizmet sunması için Şehzadeler Belediyesi olarak çalışmalara başladık. Bedesten esnafımızın da görüş ve önerileri doğrultusunda bu mekanın Şehzadeler Belediyesi Nikah ve Çok Amaçlı Salon olarak kullanılması yönünde karara vardık. Teknik ekibimiz hiç vakit kaybetmeden proje çalışmalarına başlamıştır. Hazırlanan proje ile birlikte 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na projenin onayı için müracaat edilmiştir.  8 Ağustos 2014 tarihinde projemiz onaylanmıştır. Onay kararının önümüzdeki hafta içinde, bize tebliğ edilmesini bekliyoruz. Eylül ayı itibariyle Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninin Nikah ve çok Amaçlı Salon olarak düzenlemesi, eksik restorasyon çalışmalarının giderilmesi ile ilgili çalışmalar başlayacaktır. Kasım ayında da bu tarihi binamız, insanlarımızın en mutlu günlerini yaşadığı, kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı, sosyal ve tertemiz bir mekân haline geline gelecektir.

Şehzadeler Belediyesi olarak, yeni kurulmuş bir belediye olmamıza ve bir çok imkânsızlıklara rağmen,  bu binanın yeniden o eski bakımsız haline dönmemesi, atıl ve metruk bir bina olarak çevreyi rahatsız etmemesi için sorumluluk aldık. Eğer sahip çıkmasaydık, bu güzel bina, tinercilerin mekanı haline gelecekti. Yapacağımız çalışmalarla Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni hak ettiği değere kavuşacaktır. Şehzadeler Belediyesi olarak bu tarihi mekânın güvenlik sorununun çözülmesi konusunda da gerekenleri yaptık. Bedesten, bundan sonra 24 saat güvenlik sistemiyle korunacaktır. Şehzadeler Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve ecdadımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.”