Arınç Tarihi Kurşunlu Han'ı inceledi

Ağustos 10 ,2018



TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kurşunlu Han’da incelemelerde bulundu.  FETÖ Terör örgütünün elinden alınan Kurşunlu Han’ın asıl sahibi olan halka geri verildiğini ifade eden Arınç, Kurşunlu Han’ın kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılacağını belirtti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Manisa’ ya gelen TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kurşunlu Han’da incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Arınç’a Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç’ ta eşlik etti.

Tarihi Kurşunlu Han’ ın restorasyonun yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Değerli büyüğümüz Sayın Bülent Arınç’ın Başbakan Yardımcılığı döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü kendisine bağlı iken, bu güzel tarihi eseri FETÖ Terör örgütünden alarak restorasyon karşılığında Şehzadeler Belediyesi olarak kiralamıştık. İki yıl önce başlattığımız restorasyon çalışmalarında sona yaklaşmış durumdayız. İnşallah birkaç ay gibi kısa bir sürede de bu tarihi eserin restorasyon çalışmaları tamamlanacak. Binanın dış kısmında bulunan dükkânlar, dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin alış veriş yapabileceği, şehrimizin tanıtımı ile ilgili ürünlerin satılacağı iş yerleri olarak kiraya verilecek. Binanın iç kısmı ise Şehzadelerin sosyal ve sanatsal faaliyetlerin yapılacağı bir merkez olacak. Bu alanda meslek edindirme ve el sanatları gibi kurslar olacak. Bahçe kısmın da kitap fuarları, mesnevi sohbetleri ve sanatsal konserler düzenlenebilecek. Bu vesile ile bu tarihi binanın restorasyon karşılığı Şehzadeler Belediyesine kiralanmasını temin eden değerli büyüğümüz, Sayın Bülent Arınç’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“VAKIFLARA AİT 2 ESER ŞEHZADELER’E KAZANDIRILDI”

Kurşunlu Han’ın şehrin kültürel ve sanatsal etkinliklerinde kullanılacağını ifade eden “TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç “Uzun zamandır yapılan çalışmaların ardında son halini görmek için Kurşunlu Han’ı incelemek istiyordum. Bugün değerli başkanımız ve beraberindeki heyet ile birlikte, bu güzel eserin son halini görmek çok şükür nasip oldu. Yaklaşık 2 buçuk yıldır devam eden bir restorasyon çalışması var, ancak çok ince işlerde var. Kazdıkça ne kadar yıprandığı ortaya çıkıyor. Çok şükür ki bu tür işleri çok iyi yaptığını bildiğimiz, birçok ihaleyi başarı ile sonuçlandırmış olan UMART firması bu restorasyonu gerçekleştiriyor. Bu binanın asıl sahibine teslim edilmesi beni çok mutlu etmiştir. Ben burada 25 yıl kadar, yurt olarak kullanıldığı ve maalesef çok kötü bir şekilde kullanıldığını, yanlış amaçlara hizmet ettiğini gördüm. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bu Tarihi binayı FETÖ’ den aldık. Benim Başbakan Yardımcılığım döneminde Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ait olan 2 eseri Şehzadeler Belediyesine kazandırmak için çalıştık ve kazandırdık. Bunlardan bir tanesi Tarihi Bedesten, tarihteki adıyla Rum Mehmet Paşa Bedesteni. Manisa’ da yaşayanlar bedesten ’in eski halini çok iyi bilirler. Hamd olsun ki Şehzadeler Belediyesine geçtikten sonra, nikâhlar, toplantılar ve birçok etkinlikler bu salonda yapılıyor. Bu tarihi binada çok daha merkezi bir konumda. Çevresinde bulunan esnaflara da büyük faydası olacak bir yer. İnşallah bu yapı hem toplumsal amaçla kullanılacak, hem de belediyenin kendi görev alanında olan pek çok etkinliğin yapılacağı Kurşunlu Han, tarihindeki haşmetine kavuşacak. Geçtiğimiz günlerde bir haberde de karşılaşmıştım, Kurşunlu Han dâhil belediyemizin birçok projesinde sona doğru yaklaşılıyor diye. İnşallah yılsonuna kalmadan görkemli bir açılışla inşallah burayı şenlendireceğiz” dedi.

“YENİHAN’ DA ŞEHZADELER’E KAZANDIRACAĞIZ”

Şuan Manisa halkının yoğun olarak kullandığı kültürel alanlardan olan Yeni Han’ın da Şehzadeler Belediyesine kazandırılması için bir çalışmanın olduğunu ifade eden Arınç “Bilindiği gibi tarihi Yeni Han vakfiyesi olan bir yer. Vakfiyesi olan her yer Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. O dönem Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Yeni Han’ın da alınarak Şehzadeler Belediyesine verilmesini istemiştim. Başbakan Yardımcılığı dönemimde biz orayı Valilikten istemiştik. Ancak bir türlü çözüme kavuşturamadık ve bunun üzerine bir dava açtık ve sanırım dava henüz bir nihayete kavuşmadı. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra inşallah Yeni Han’ı da Şehzadeler Belediyemize vereceğiz. Böylece şehrin merkezinde esnafla, kültürle, sanatla iç içe güzel mekânlarımızı inşallah Şehzadeler Belediyesine tahsis edeceğiz. İlçe belediyelerinin mali sıkıntıları çok fazla. Büyükşehir Belediye Kanunu çıktıktan sonra neredeyse tüm gelirler Büyükşehir Belediyelerine ait oldu. Bu hatanın düzelmesi için son dönemde bir hazırlık yapmıştık. Yani ilçe belediyelerinin bütçelerinin güçlendirilmesi için bir çalışma yapmıştık. Ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi, her şeyi engellediği gibi bunu da engelledi. Dolayısı ile Şehzadeler Belediyesinin mali desteğe ihtiyacı var. Ömer Faruk Çelik, başarılı bir Belediye Başkanı. Manisalılarda onu yeni dönemde inşallah Belediye Başkanı olarak görmek isterlerse bizim oyumuz kendisine olacak. Tabi bunu Manisalılar takdir edecek. Ömer Faruk Çelik Manisa’nın bir evladıdır. Her şeye layıktır. Manisa’da yetişmiş olan böyle bir insana, Manisa’ya hizmet etmek yakışır” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45