Akpınar Çok Amaçlı Salonun temeli atıldı

Ekim 16 ,2015



Akpınar Mahallesi’nde 225 metrekarelik bir alana yapılacak olan Şehzadeler Belediyesi Çok Amaçlı Salon ve Kurs Binası’nın temeli atıldı. Yaklaşık 400 bin TL’ye mal olacak binanın teslim süresinin 120 gün olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler ilçemize ve Akpınar Mahallemize, çok amaçlı salon ve kurs binamız hayırlı olsun” dedi.

Şehzadeler Belediyesi, Akpınar Mahallesi’ne çok amaçlı salon ve kurs binasının temelini atma törenini gerçekleştirdi.  Törene AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Milletvekili Adayı Nevzat Büküm, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Kavas, Burhan Aydemir, Asiye Zurnacı, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, daire müdürleri ile Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk ve mahalleli katıldı.

120 GÜN SONRA AÇILIŞI YAPILACAK

Temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti. Başkan Çelik, “Cuma gününde hayırlı bir hizmetin temelini atıyor olmak, beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Göreve geldiğimiz günden beri bir taraftan temiz ve güler yüzlü bir belediye inşa ediyoruz, bir taraftan da seçimlerden önce verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için mesai mefhumu dinlemeden çalışmaya devam ediyoruz. Bizim bir sözümüz vardı. ‘Mahallelerimizde çok amaçlı salonlar yapacağız. İnsanlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olacağız, hep birlikte olacağız’ diye. Hamdolsun ki, bu sözlerimiz bir bir yerine geliyor. Ulucami’nin altındaki tarihi Çukur Hamamı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladık. Gerekli çalışmalarını yaptık. İshakçelebi ve civar mahallelerimize hizmet veren bir çok amaçlı salonu hizmete geçirdik. Yaklaşık 200 m2 kapalı alana sahip ve 281 m2 de parsel büyüklüğü olan bir çok amaçlı salon bugün hizmet verir noktaya gelmiştir.  Turgut Özal Mahallemizde de böyle bir ihtiyaç vardı. Yeni yapılan Cebelinur Camii inşaatı vardı. Zemin katını biz devraldık. Duvarları dahi yapılmadan önce. Zemin katımdaki bütün çalışmaları belediye olarak biz üstlendik. Orada da 427 m2’lik bir alanda hem taziye evi hem Kuran kursu hem dernek binası hem de çay ocağından oluşan mahalledeki vatandaşlarımızın etkinliklerinde kullanılabilecekleri taziye evimizi bitirdik. İnşallah camii inşaatımız da bitmek üzere. Akpınar Mahallesi’nde belediyemize ait bir yer yoktu. Gördüğünüz bu 225 m2’lik bu arsayı belediye olarak biz satın aldık. Ardında da ihalesine çıktık. 292 bin TL’lik bedelle ihalesi kesinleşti. 80 bin TL’ye de arsayı satın almıştık. Yaklaşık 400 bin TL’ye mal olacak bu tesisin temel atma faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Burası 2 katlı olarak planlandı. Zemin kat 158 m2, salon, mutfak ve WC, üst katta da toplam 4 derslik idari oda, mutfak ve WC’ler bulunacaktır.  Arkasında da yaklaşık 36m2’lik bahçe bulunmaktadır. İşin teslim süresi de 120 gündür. Allah nasip ederse 3-4 ay gibi kısa bir süre sonra da buranın açılışını yapacağız” dedi.

AHMETBEDEVİ MAHALLESİ’NE MÜJDE

Şehzadeler’deki Yeşilköy ve Hacıhaliller Mahallesi’nin de çok amaçlı salona ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Çelik, “Bu mahallelerde belediyemize ait bir yer yoktu. Milli Eğitim Müdürümüzle gerekli görüşmeleri yaptık. Protokol yapacak aşamaya geldik. Bu protokolün ardından da bu iki mahallemizde  hem öğrencilerimizin kullanabileceği hem de vatandaşlarımızın kullanabileceği çok amaçlı salonları 1 yıl içerisinde faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.  Ayrıca Ahmet Bedevi Mahallesi’ne müjde veren Başkan Çelik, “Mahallemize yapacağımız Taziye Evi ve Kurs Binası’nın projesi tamamlandı. İhale hazırlıklarına başladık. Taziye evimiz 3 katlı olacak. 1.katı taziyeler için kullanılacak. Diğer 2 katta kurs binaları olarak kullanılacak. Ahmet Bedevi Mahallemize de bu salonumuz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

AYRIM YAPMADAN HERKESE HİZMET

Biz, bize oy veren vermeyen, şu gruba inanan bu şekilde düşünen ayrımı yapmadan Şehazedeler’de yaşayan 170 bin kişiye hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Çelik, “ Bugün burada çok amaçlı salon ve Kuran kursu inşaatının temelini atıyoruz. Yakın zamanda da Yeniköy’de cemevini açacağız. Cemevini de biz yapıyoruz. Camiye de desteği biz veriyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, dil, din, ırk ve siyasi görüşe asla bakmadan sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler’de yaşayan 167 bin kişinin belediyesidir. Şehzadeler’in Belediye Başkanı kendisine oy veren vermeyen, kendisini az veya çok seven ama Şehzadeler’de yaşayan 167 bin kişinin hizmetkarıdır ve hizmetkarı olmaya da devam edecektir. Biz bu desteklerimizi yaparken bizden desteklerini esirgemeyen milletvekillerimiz ve hükümetimiz var. Zorlu şartlarda biz yola çıktık. Sıkıntılı bir kuruluş süreci yaşadık. Ama bu zor zamanlarımızda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen çok değerli milletvekilimiz Uğur Aydemir olmak üzere tüm milletvekillerimize, bakanlarımıza, hükümetimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİKTEN AYRILMAYALIM”

Başkan Çelik’in ardından konuşan Kaymakam Çorumluoğlu, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana biz bu mahallelere hizmet getirmek için tam bir yarış içerisine girdik. İlk kuruluş aşamasını gerek belediye, gerek kaymakamlık olarak geçtikten sonra hizmetlerimiz yavaş yavaş vatandaşlarımızda buluşmaya başladı.  Şehzadeler’de en büyük sorun arsa sorunudur. Valilik, kaymakamlık ya da belediye olarak bir hizmet yapmak istediğimizde öncelikle olarak arsa sıkıntısı çıkıyor. Şehzadeler Belediyesi ile bir araya geldik. Okullarımızdaki alanlarımızın bir kısmını çok amaçlı salonlar yapmak için işbirliği yapmaya karar verdik. Geniş okul bahçelerimizi gündüz öğrencilerimizin, akşam da vatandaşlarımın kullanmak üzere biz belediyemize tahsis edeceğiz. Birlik ve beraberlikten ayrılmadığımız sürece bu ilçede, bu ilde ve ülkede çok şeyler yapacağız. 2 yıl önce kurulan Şehzadeler Belediyesi’nin çalışmaları ortada. Bir olduğumuz sürece bu hizmetler arka arkaya gelecek. Geçen 2 yıl bunun en büyük şahididir. Temelin atılmasında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” diye belirtti.

BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti olarak belediyeciliğe büyük bir önem verdiklerini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Bizim baba mesleğimiz belediyecilik. Eğer milletimize hizmet etmek istiyorsak, ilk hizmet ayağı belediyeler olacak. Biz bugüne kadar belediyecilikte Türkiye’de marka olduk. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, görevini tamamen yapıyor.  Bu hizmetlerin yanında olmazsa olmazımız, tün Şehzadeler halkına gönlümüzün kapısını açıyoruz. Güler yüzü asla yüzümüzden düşürmüyoruz. Biz hizmetlerimizde sınır tanımıyoruz. Gönlümüzün ve Şehzadeler’in kapılarını sonuna kadar açıyoruz. Akpınar Mahallesi’nin büyük bir ihtiyacı olan çok amaçlı salon ve kurs binasının temelini attık. Bu güzel hizmeti buraya kazandıran Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e, Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, belediye meclis üyelerimize, belediyemize arsasını satan vatandaşımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Temelimiz hayırlı uğurlu olsun. Biran önce açılıp hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Açılışını da inşallah hep birlikte yaparız” dedi. Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde, kurban kesimi ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45