Abdurahim Karakoç Manisa'da eserleriyle anıldı

Ekim 28 ,2014



Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi, Manisa'nın fethinin 701'inci yıldönümünde merhum Şair Abdurrahim Karakoç’u eserleriyle andı. TRT Müzik kanalında canlı olarak yayınlanan programa Karakoç’un ailesi de katıldı.

Manisa'nın fethinin 701'inci yıldönümünde Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ortak bir etkinlik düzenledi. Şair Abdurrahim Karakoç’u Anma programı  Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Geceye Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Çoşkun,  Akhisarlı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, merhum Abdurrahim Karakoç’un ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in sunumuyla gerçekleşen program TRT Müzik kanalında canlı olarak yayınlandı. Türk Halk Müziği’nin sevilen sesleri Şükriye Tutkun, Ahmet Baydaroğlu ve Osman Eriş, Karakoç’un birbirinden güzel şiirlerinin bestelendiği eserleri yorumladı.

 ‘Mihriban’ başta olmak üzere seslendirilen türkülerin ardından oyuncu Nazlı Çığa, Karakoç’un şiirlerini okudu. Programda Akhisarlı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu da okuduğu şiirle büyük beğeni topladı.

“KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Gecenin açılış konuşmasını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptı. Başkan Çelik, “Bu toprakların yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden birini anıyoruz. Abdurrahim Karakoç yazdığı şiirlerle gönül dünyamızda önemli bir yer edinmiştir. Birbirinden güzel şiirler, yüreklerimizi yakan türkülerimizde can bulmuştur. Bu millet bu büyük şairi, bu güzel gönül insanını asla unutmayacaktır. Bizler de Şehzadeler Belediyesi olarak yaptığımız programlarla kültürümüze, değerlerimize sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÖMRÜNÜ HALKINA ADAYAN ADAM KOLAY YETİŞMİYOR”

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, “Büyük insan, büyük dava adamı bu ülkede kolay yetişmiyor. Ömrünü halkına adayan, adanmış hayat yaşayan insanlar kolay yetişmiyor. Bu bakımdan böyle dava insanlarının topluma ve gelecek nesillere aktarılması bizler için de çok önemli. Yunusemre Belediyesi bu tür faaliyetlerde ve diğer tüm sosyal faaliyetlerde, sosyal hizmetlerde toplumla bütünleşmiş bir bakış açısını ortaya koymayı hedefledik. İnşallah bu program amacına ulaşır. Bu ülkenin geleceğine bir şeyler koyan değerli insanların yetişmesine katkı da bulunuruz. Programda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜÇ KUŞAK ONUN ŞİİRLERİYLE BÜYÜDÜ”

AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Başkanı Selçuk Özdağ da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de 3 kuşak onun şiirleriyle büyümüştür. Vefatının ardından ‘Mihriban’ şiirleriyle anılmıştır. Karakoç BİR şiire sıkışacak şahsiyet değildi. Anadolu toprağı gibi kara kuruydu ama tam bir yiğitti. Ömrünü bu halkın insanına adadı. Bu halkın sesi oldu. Abdurrahim Karakoç isyandı, başkaldırıydı, ağıttı, gözyaşıydı sevgiydi. Hiçbir gönüldaşını yarı yolda bırakmadı. Bütün hayatı keder ve mücadele ile geçti. Karakoç bir yandan, Karacaoğlan bir yandan Yunus, diğer bir yandan da Köroğlu’ydu ama en çok da kendisiydi. Dik başlı değildi ama dik duruşluydu. Yaratanı yaratandan ötürü seven bir halk adamıydı. Rahmetli Karakoç da bunların hepsinden daha fazlası vardı” diye konuştu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanları Mehmet Çerçi, Ömer Faruk Çelik, Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş tarafından tüm sanatçılara plaket, çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45