520 Yıllık tarih yeniden doğdu

Kasım 30 ,2018



Şehzadeler Belediyesinin Vakıflar Bölge Müdürlüğünden restorasyon karşılığında 25 yıllığına kiraladığı tarihi Kurşunluhan, restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı hizmete açıldı.

520 yıllık tarihi Kurşunluhan, Şehzadeler Belediyesinin yaptığı restorasyon çalışması ile aslı uygun bir şekilde yeniden gün yüzüne çıktı. Şehzadeler İlçesinde Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi Kurşunluhan KDV dahil 6 Milyon 106 Bin 395 TL bedelle yaklaşık 2,5 yıllık bir sürede restore edilerek açıldı.

Düzenlenen açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“MANİSA’N IN KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Tarihi Kurşunluhan’ın FETÖ’den alınarak halka açık bir merkez haline dönüştürdüklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Tarihi Kurşunluhan 5 asır önce Hatuniye Camiine Vakfiye olarak yapılmış bir eser. Bu eser 1978 yılından beri FETÖ Terör Örgütünün bir karargâhı konumundaydı. Bugün örgütün tutuklu olan sözde yöneticilerinin birçoğu buralardan geçti. Biz göreve geldiğimizde 15 Temmuz hadisesi henüz olmamıştı ve hain örgüt burayı kullanmaya devam ediyordu. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile görüşerek bu güzel eserin bu hainlerden temizlenmesini istedik ve bu güzel eseri 25 yıllığına restorasyon karşılığından Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzden kiraladık. Burayı hem bir terör örgütünden temizledik. Hem de bu güzel ecdat yadigarı tarihi eseri aslına uygun bir şekilde restore ederek halkımızın kullanımına yeniden kazandırdık. Yıllarca hain FETÖ Terör Örgütünün yuvası olan bu Han’ın kapısını artık halkımıza açıyoruz. Kurşunluhan Manisa’da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi haline gelecek ve her türlü etkinliğe ev sahipliği yapacak. Halk Eğitim Merkezimiz ile ortaklaşa birçok kurslar düzenleyeceğiz” dedi.

“MİLLET KIRAATHANESİ”

Tarihi Kurşunluhan içerisinde gençlerin v bütün vatandaşların rahatlıkla kullana bilecekleri bir Milet Kıraathanesini de açtıklarını ifade eden Başkan Çelik “Tarihi Kurşunluhan ’da bir de Millet Kıraathanemiz olacak. İçerisinde kitapların olacağı gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın rahatlıkla gelebileceği, ders çalışma imkânlarının olacağı çalışma odalarının da bulunduğu Millet Kıraathanemize’ de 15 Temmuz şehitlerimizden olan merhum Prof. Dr. İlhan Varank hocamızın ismini verdik. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Belediyecilik hizmetlerimizi yaparken kendisini rol model aldığımız değerli Cumhurbaşkanımıza ve onun yol arkadaşı olan, bugün açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan değerli Sanayi ve Teknoloji Bakanımız İlhan Varank’a çok teşekkür ediyorum. Başbakan Yardımcılığı döneminde Vakıflardan sorumlu iken bu Han’ın restorasyon karşılığında kiralanması sürecinde desteklerini bizlerden esirgemeyen TBMM Eski Başkanımız değerli büyüğümüz Bülent Arınç’a çok teşekkür ediyorum. Bugün Manisa’ya gelerek açılışımıza teşrif eden TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkan ve üyelerine çok teşekkür ediyor, bu güzel eserimizin Manisamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE GÖNÜL COĞRAFYASINDA Kİ HER YERDE TARİHİ ESERLERİ RESTORE EDİYOR”

Türkiye’nin gönül coğrafyasında ki birçok ülkede Osmanlı’ya ait tarihi eserleri restore ettiğini ifade eden Manisa Valisi Ahmet Deniz “Tarihi Bilmeden, geçmişine sahip çıkmadan geleceği inşaa etmek mümkün değildir. Medeniyetimiz mührü olan bu tür ecdat yadigârı olan bu güzel binalarımıza sahip çıkmak, restorasyonlarını yapmak çok önemli ve çok kıymetlidir. Şükürler olsun ki bugün Türkiye gönül coğrafyamızda ki birçok tarihi esere sahip çıkarak restore ediyor. Bugün burada tarihi Kurşunluhan’ın içerisinde bir Millet Kıraathanesinin de açılıyor olması çok önemli. Bu güzel eserin gelecek nesillere taşınmasında emeği geçen, Şehzadeler Belediyemize ve herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ECDAT YADİGARI ESERLER, ANADOLUYA VURULMUŞ MÜHÜR GİBİDİR”

Türkiye’nin her bir köşesinde bulunan tarihi eserlerin, Anadolu topraklarına vurulmuş bir mühür gibi olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Bugün bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sanayi ve Teknoloji Komisyon üyelerimiz ile birlikte Manisa’dayız. Ömer Faruk Çelik kardeşim, Kurşunluhan’ın açılış programına davet ettiğinde, yoğun ve sıkışık programımıza rağmen, özellikle bu açılışa katılmak istedim. Manisa tarımı, sanayisi ve turizmiyle Türkiye’nin en üretken şehirlerinden bir tanesidir. Ancak aynı zamanda bizim kadim medeniyetimizin baş şehirlerinden de bir tanesidir. Manisa 17 Şehzade yetiştirmiş ve 7 Padişah çıkarmış bir şehirdir. Bu güzel şehrin her köşesinde, ecdat yadigârı eserler, hanlar, camiler, hamamlar ve çeşmeler var. Bu ecdat yadigârı olan eserlerin her biri bizim zenginliğimizdir. İşte bu ecdadımızın adeta bir mühür gibi Anadolu’ ya vurduğu bu eserleri korumak, gelecek nesillere taşımak, bizim için bir borçtur.  Şehzadeler Belediyemiz bu konuda çok güzel çalışmalar yürütüyor. AK Parti Hükümeti olarak biz 16 yılda binlerce tarihi eseri ihya ettik. Şehzadeler Belediyemizde yeni kurulmuş bir belediye olmasına rağmen 10 adet tarihi eseri restore ederek tekrardan vatandaşımızın hizmetine sunmuştur. Şuan içerisinde bulunduğumuz Kurşunluhan’ da Manisalı hemşerilerimizin hizmetine açılıyor. 520 yıllık bu tarihi han, uzun yıllar boyu FETÖ tarafından işgal edilmiş. Bu güzel eserin restore edilmesi ile birlikte buradaki FETÖ izlerini de buradan silmiş oluyoruz. İnşallah burada ki dükkânlarda, kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik meslek edindirme kursları, el sanatları atölyeleriyle Kurşunluhan hem Şehzadeler ilçemizin hem de Manisamızın bir çekim merkezi haline gelecektir” dedi.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ”

Kurşunluhan’ın içerisinde ki hizmetlerle birlikte gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile örtüşür bir şekilde bu han içerisinde birde Millet Kıraathanesi açıldı. Bu tür projeler, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinden biridir. Bizler sadece yapmamız gereken görevleri yerine getirip hizmet ederek gönülleri kazanamayız. Vatandaşımızın gönlünü kazanmamız için onlarla her zaman bir arada olmamız ve yüreklerine dokunmamız gerekiyor. Bu güzel eser yeniden hayata kazandırılmışken benim, Ömer Faruk Çelik kardeşimizden bir istirhamım olacak. İnşallah burada gençlerimizin ve çocuklarımızın, bilim ve teknoloji ile hemhal olması ve bilim ve teknoloji konularında bir takım faaliyetlerde bulunmasını da talep ediyorum. Bu konuda Bakanlık olarak bizde gereken desteği vermeye hazırız. Bu güzel ecdat yadigarı mekanın aslına uygun bir şekilde restore ederek, Manisa’nın Kültür ve Sanat Merkezi haline gelmesini sağlayan başta Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45