13 YARDIM TIR'I DUALARLA UĞURLANDI

Ocak 13 ,2017



Manisa, 'Haydi Manisa Halep'e El Ver'  çağrısına duyarsız kalmadı. Yunusemre Belediyesi’nin, Şehzadeler Belediyesi ve İHH Manisa Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği kapmanya kapsamında toplanan malzemelerle doldurulan 13 yardım TIR’ı dualarla Halep’e uğurlandı.

Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi ile IHH Manisa Şubesi, Halep’teki iç savaş  nedeniyle zor günler geçiren mazlumların feryatlarına duyarsız kalmadı. 'Haydi Manisa Halep'e El Ver' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında 2 hafta içerisinde toplanan 13 TIR, Mesir Camii yanındaki boş alanda gerçekleştirilen törenle Halep’e uğurlandı. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İHH Manisa İl Temsilcisi Necmettin Okumuş, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

‘İNSANLIĞA SAHİP ÇIKIYORUZ’

Törende açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, “Türk milleti olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimizin girişimleri ile Halep’te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadık. Türkiye’nin girişimleri ile Halep’teki mazlumlar tahliye edildi. Türkiye’nin dört bir tarafında vatandaşlarımızın yardımları ile dün olduğu gibi bugün de insanlığa sahip çıktığımızı dosta ve düşmanlarımıza gösterdik. Yardımlar konusunda bir marka olan ve yüzümüzü aydınlatan Uluslararası alanda bir marka olan İHH ile Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerimiz bir yardım başlatalım dedik. Bu yardım kampanyamıza Manisalı vatandaşlarımız büyük bir destek gösterdiler. Bugün toplanan 13 TIR dolusu yardım dualar ile Halep’ teki savaş mağduru kardeşlerimize gidecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘İNSANLIĞIN TOHUMUNU YENİDEN EKMEK İÇİN ORADAYIZ’

İHH Manisa İl Temsilcisi Necmettin Okumuş ise, Halep’e giden biri olarak duygularını şu sözlerle aktardı: “Bir hafta Halep’te kaldık. Orada bir insanın bir insana neler yapabileceğini gördük. Ölümün nereden ne zaman ve nasıl geleceği bilinmeyen bir coğrafya. Ölümün kirlendiği bir coğrafya. Kelebeklerin çocuklardan çok daha fazla yaşadığı bir coğrafya. Sizler ve bizler insanlığın tohumunu yeniden ekmek için oradayız. O bölgede bizim ne işimiz var diyenler, bu toğrağın hainleridir. Bu savaş ve bu ateş bizim için yakıldı. Orada oluşturulmak istenen şey bizi yakacaktı. Biz bunu bozduk. Türkiye bölgede ciddi bir güç. Oradaki insanlar da Türkiye’nin varlığı için dua ediyorlar”

‘EMANETLER EHİL ELLERDE YERİNE ULAŞIYOR’

“Emanet ehil ellerde yerine ulaşıyor” diyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de konuşmasında, “İnsanımız hamiyetperver. İnsanlığa el uzatıyor. Biz böyle bir medeniyetin ahvadıyız. Tarihte adalet, vicdan ve merhamet medeniyeti kurmuş, bin yıldan fazla tarihe hükmetmiş bir ecdadın torunuyuz. Günümüzde de batı dünyasının eserlerini görüyoruz. Güya modern, güya çağdaş, güya insan haklarını savunan batı medeniyetinin eserleri. Bütün bu terör örgütlerinin arka planında baktığınızda, yeni bir haçlı seferi başlatan zihniyeti görüyorsunuz. Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı var. Bütün ümmet ellerini açmış ve yönünü bize dönmüş, Rabbinden bizim dirliğimiz için niyazda bulunuyor. Ümmetin umudu haline gelmiş bu millet şimdi ayağa kalkıyor ve istismar edilen topraklarda tekrardan umut dağıtıyor. Bu yeni bir medeniyetin ayak sesleridir. Bu medeniyet inşallah Türkiye’den yayılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ’DEN KAMPANYA ORTAKLARINA TEŞEKKÜR

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkanlığımızı, İHH’yı gönülden kutluyorum. Bu kadar yardım topladıkladıkları için değil; bu milletin bir parçası oldukları için. Milletin derinden gelen isyanını duyup eyleme çevirdikleri için. Bir hayırda bu milleti buluşturdukları için” Konuşmaların ardından yardım TIR’ları dualarla Halep’e varmak üzere yola çıktı.

HER ÇEŞİT İHTİYAÇ GÖNDERİLDİ

Düzenlenen törenle gönderilen TIR’ların içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere; 35 ton kuru gıda, 34 ton un, 5 ton zeytin, 3 bin battaniye, 25 bin giyim malzemesi, 1100 çocuk malzemesi (mama, bez ve kıyafet) temin edildi. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45