1071'de başlayan kutlu yürüyüşümüz ebediyete kadar devam edecektir

Ağustos 25 ,2017

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Malazgirt Meydan Muharebesinin 946.yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. 1071’de Anadolu topraklarının kapıların Türklere açılmasıyla birlikte Türk Milletinin kutlu bir yürüyüşe başladığını ifade eden Başkan Çelik “ Türk Milletinin 26 Ağustos’ ta başlayan kutlu yürüyüşü ebediyete kadar devam edecektir” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sultan Alparslan komutasında kazanılan Malazgirt Zaferinin 946.yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “26 Ağustos Sultan Alparslan’ın öncülüğündeki 50 bin kişilik Allah erlerinin Romen Diyojen komutasındaki 200 bin kişilik Bizans ordusuna karşı verdiği Malazgirt Meydan Muharebesini kazandığı ve bundan tam 851 sene sonra Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğündeki Büyük Taarruzun başladığı tarih olmanın ötesinde çok farklı anlamları var. Malazgirt Meydan Muharebesiyle Anadolu kapıları Müslüman Türk Milletine açılarak Anadolu’daki kutlu yürüyüşümüz başlamış, 26 Ağustos 1922 de başlayan Büyük Taarruz ile de bu kutlu yürüyüşümüzün ebediyete kadar süreceği ve asla durdurulamayacağı tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Anadolu topraklarında 1071 de başlayan millet hayatımız; tüm mazlum milletlerin ve halkların kardeşçe ve insanca yaşayabileceğine dair en güzel örnekleri sunan yeni bir medeniyetin doğuşuna ve insanlığa armağan etmemize vesile olmuştur. O medeniyet sayesinde tüm insanlık; “yaratılanın, yaratandan ötürü sevilmesine” ve hava, su, taş, toprak, börtü, böcek, yetim, yoksul tüm mükevvenatın hak ve hukukunun korunduğu bir düzene tanık olmuştur. Karakteri bağımsızlık olan milletimizin kurduğu bu medeniyet sayesinde vatan sevgisi başka bir boyut kazanarak; “ can için ten ne ise, millet için vatan aynı” sayılmış, vatan savunması en kutsal görev ve şehitlik ulaşılacak en yüksek manevi mertebe bilindiğinden gözünü kırpmayan Koçyiğitler sayesinde zaferden zafere koşulmuştur. Bize tuzak kuranların, dün olduğu gibi bu gün de her türlü ihanet çeteleri ve terör unsurlarıyla saldıranların ve Anadolu’yu Endülüs gibi yapmak isteyenlerin esas sevdası, tüm insanlığı kucaklayan ve âleme bambaşka nizam verecek olan bu alternatif medeniyeti yok etmektir. Hesap edemedikleri şey; milletimizin vatanseverliği ve feraseti ile Sultan Alpaslan’dan, Osman Gaziye, Fatih’e, Atatürk’e uzanan ve her dönemde kesintisiz devam eden önderlerimiz ve gök kubbeyi örtü bilen kahraman milletimizdir. 1000 yıl önce başlayan kutlu yürüyüşümüzü durdurmayı ve bizi Anadolu’dan ebediyen sürmeyi; Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve nihayet 15 Temmuz’da denediler. Her defasında aziz milletimizin vatanseverliğinde boğuldular. Yine deneyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olmasını ve muasır medeniyetin üstüne çıkmasını, mazlum milletlerin medeniyetimizle buluşmasını engelleyemeyecekler. Mensubu olmakla gurur duyduğum kahraman milletime kutlu bir gelecek için hayatlarını hiçe sayan başta Sultan Alparslan olmak üzere Osman Gazi’den Fatih’e, Atatürk’e ve günümüze kadar tüm devlet büyüklerimize ve gök kubbeyi üstüne örtü yapan şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, Malazgirt Meydan Muharebesinin 946. ,  Büyük Taarruzun 95. yıldönümünü en içten duygularımla kutlar, aziz milletime nice zaferler bahşetmesini Allah’tan niyaz ederim” dedi.